Op fietse rondom Stuifzand

De kille donkere dagen van de afgelopen week werden vandaag afgewisseld door een stralende en windstille dag. Heerlijk weer om een rondje rondom Stuifzand te fietsen.
Vliegenzwammen
In de slootwal naast de Pesserdijk kwam ik dit paartje vliegenzwammen tegen. Ze heten zo omdat ze vroeger op de kop in een bakje met melk werden gelegd. Het giftige muscarine dat in de rode hoed zit wordt opgenomen door het melk. Vliegen schijnen het drankje lekker te vinden en vallen vervolgens na een heerlijke trip dood neer. Zo heel erg giftig schijnt hij voor mensen nu ook weer niet te zijn. Ik zie ook regelmatig dat er hapjes uit gegeten zijn. Door kabouters of door een muisjunk?  
 

Siberië

Siberië


Paartje knobbelzwanen
Dit paartje knobbelzwanen is aan het gras eten op de kletsnatte weilanden bij Siberië. Toen ik dichterbij kwam vlogen ze met hun welbekende geluid met veel moeite op en vlogen een rondje rondom mij alvorens en kilometer verderop weer te landen.

Doorschijnende paddenstoel
 
Plukplek van havik
De houtduif is één van de meest voorkomende vogels van Nederland en vormt de belangrijkste voedselbron van de havik. Hier zie je een plukplek bovenop een stam.Gele Aardappelbovist 
Onderduikershol

Kraaien in een door de rode zon beschenen populier. 

Nestmateriaal van de Das
De das maakt zich momenteel klaar voor zijn winterrust. Hij doet het even wat kalmer aan en slaapt steeds meer. Dit propere dier verschoont echter iedere keer als hij boven de grond komt zijn nest. Het nestmateriaal bestaat vaak uit bladeren, varens, mos of droog gras.

Tot vorig jaar stond hier op de oeverwal van het oude Diepje een mooie boerderij. Nu resten nog enkele eiken.Spreeuwenzwermen

Zonsondergang

De ijsbaan is de afgelopen dagen onder water gezet en vormt een perfecte spiegel