Zwarte ree op een grijze dag in boswachterij Gees

Wellicht was het vandaag de meest grijze en kille dag van 2014. Met een temperatuur van amper 2 graden boven nul en een grijze lucht met laaghangende bewolking was leek buiten maar een troosteloze boel. Een hele dag binnen zitten is pas iets waar een mens écht depresssief van wordt dus heb ik toch maar de stoute winterlaarsen aangetrokken om maar weer eens wat door de Mepper Hooilanden en de boswachterij Gees heen te struinen.

Vanuit de auto zie een hele zwerm kleine vogeltjes vliegen en neerdalen in het pitrus. Ik zoom maximaal in en maak wat foto's. Thuis achter de computer zie ik pas dat het putters zijn. Prachtige vogels die zo uit een volière te lijken te komen 
Als ik uit de auto stap zie ik na een paar seconden een ree het pad over steken. Ik doe snel mijn fotocamera aan en zoals verwacht komt er nog een ree achteraan; wow, het is een zwarte ree. Die heb ik nog nooit eerder gezien. Het kleurverschil is hier duidelijk zichtbaar.  Helaas heb ik mijn camera nog op automatisch staan en is het te donker in het bos waardoor het een wazige foto is geworden.   

 Het filmpje is gelukkig van een betere kwaliteit dan de foto.


Koeien waar ze horen; in de wei.

Rondom het jachthutje liggen 4 likstenen. Wat zijn jagers toch goed voor het wild!

Sinds de eerste nachtvorsten zijn de meeste padenstoelen uit het bos verdwenen. Enkele soorten kunnen echter goed tegen wat vorst en staan nog fier omhoog.

Het waterpeil van Geeserstroom is flink verhoogt waardoor hele rijen eiken zijn gestorven. In combinatie met het vele water rondom is dit een ideale plek voor een aalscholverkolonie. Ik tel er meer dan twintig.

De oranje aderzwam komt door het schors van een eik heen.

Van dichtbij.

Een ietwat vreemd ogende tak blijkt een ooievaar te zijn.

Reacties

Een reactie posten

Benieuwd naar je reactie.

Populaire posts van deze blog

Urban nature & art in en rond een oude fabriek.

Hoogzomer op de Woldberg en in de Eese.

Crop marks in het Drentse land