Enge beestjes, reuzeheksenkringen en rare paddenstoelen.

Haar betekent een  zandige verhoging in het landschap. In Drenthe komt deze naam veelvuldig voor en is het vaak nog te herkennen in het landschap. Vandaag heb ik wat rondgestruind bij de Haar tussen Laaghalerveen en Wittelte. Lopend langs het Witterdiep zag ik 5 buizerd in de lucht gracieus rondcirkelen. Één van de buizerds kwam eens poolshoogte nemen en draaide precies boven mijn hoofd een paar cirkeltjes om vervolgens tot de conclusie te komen dat ik niet bijzonder was.  

Midden in het beekdallandschap lag opeens een klein stukje heide met daarop verschillende heidelibellen. Van dichtbij bekeken springen de ogen van een libel altijd zeer in het oog. Om elf uur kwam er een hels lawaai op mij af, een motorwedstrijd startte op het nabijgelegen TT circuit. De libellen trokken zich er echter niets van aan.  
Ook waren er mooie paddenstoelen te zien. 

Hoewel de herfst vandaag voelbaar is en het maar zo'n 16 graden is, is het in een leegstaande brede sloot veel warmer en vliegen er allerlei soorten vlinders. Dat het vlinderseizoen bijna afgelopen is is goed te zien aan de versleten vleugels, een gaaf exemplaar is zeldzaam. Hieronder een  kleine vuurvlinder. Uitgebloeide distel.

 KorenbloemWeggegooid bruin bolletje?

Of toch gewoon een paddenstoel. 

Een berkenboom met heerlijke verse oesterzwammen.Tot slot zagen we nog een reuzeheksenkring van parasolzwammen met een diameter van  maar liefst 19 meter.